Ξενών Θέστιος: Διαμονή, Φαγητό, Καφέ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Για περισσότερες πληροφορίες
και κρατήσεις:


Τηλ: 26410-46878
Fax: 26410-48513
Email: info@thestios.gr

image #1 image #2 image #3 image #4 image #5 image #6

Ο Ξενών Θέστιος βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Βλοχός, 15 χλμ. από την πόλη του Αγρινίου, στο δυτικό άκρο της λίμνης Τριχωνίδας, σε μια τοποθεσία ιδανική για να απολαύσετε το παρθένο τοπίο, αλλά και να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής και της υπόλοιπης Αιτωλίας.

Η διαμονή σας στον Θέστιο σας δίνει την ελευθερία να κινηθείτε σύμφωνα με τους δικούς σας ρυθμούς, αλλά και να συμμετάσχετε στις εξορμήσεις που έχει σχεδιάσει και υποστηρίζει το ειδικό τμήμα του ξενώνα.

Μεταξύ άλλων θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας και να θαυμάσετε τον ποταμό Αχελώο που διασχίζει τον κάμπο του Αγρινίου.

Ακόμα, μπορείτε να επισκεφθείτε αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της αρχαίας και της νεότερης ιστορίας του τόπου, όπως το αρχαίο Θέρμο, την αρχαία Στράτο, την αιτωλική πόλη ¶κραι και το Βουκάτιο, ενώ σε απόσταση 1,5 χλμ από τον ξενώνα βρίσκεται η αρχαία Ακρόπολη των Θεστιαίων, όπου σήμερα υπάρχει το μοναστήρι του Βλοχού.

Ο ταξιδιώτης μπορεί επίσης να γνωρίσει από κοντά αγροτικά χωριά και να επισκεφθεί το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.), στο οποίο λειτουργεί εκθεσιακός χώρος και αίθουσα προβολών που παρέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, καθώς και εκθετήριο οικοτεχνίας ντόπιων ποιοτικών, παραδοσιακών προϊόντων που παράγουν οι Γυναίκες του Δήμου Θεστιέων.